Een beter milieu begint nog steeds bij jezelf. Of bij je huis, net wat je wilt. Want wist je dat je nu zelf goedkope groene stroom kunt opwekken? Zonnepanelen huren is dé oplossing. Voor niet al te veel huur per maand heb je al zonnepanelen op je dak liggen.  En dat is goed voor het milieu én voor je portemonnee. Wanneer je zonnepanelen huren wilt, is er een aantal dingen waar je op moet letten. Zonnepanelen huren kun je deels al via bovenstaande site uitzoeken. Maar wat extra informatie over zonnepanelen huren is nooit weg.

Zonnepanelen huren? Maar hoeveel dan?

De hoeveelheid zonnepanelen die je gaat huren is afhankelijk van een aantal factoren. Er wordt onder andere gekeken naar je verbruik. Ook wordt het oppervlakte van je dak én de ligging van je perceel bekeken. Op die manier kun je zonnepanelen huren die écht iets opleveren. Het idee achter zonnepanelen is dat ze zoveel mogelijk zon dan wel daglicht meepakken op een dag. Vandaar dat ook de richting waarin de panelen geplaatst worden en de hoek waaronder ze geplaatst worden van belang kunnen zijn. Dit kun je bijna niet zelf bepalen. Het is daarom handig om een offerte op locatie aan te vragen als je zonnepanelen huren gaat. Zo weet je van te voren precies hoeveel je gaat besparen op je energiekosten.

Zonnepanelen huren? Maar welke dan?

Er zijn grofweg 3 soorten zonnepanelen te huur. Twee soorten die gemaakt zijn van siliciumkristal. De ene soort heeft een wat langere verwerkingstijd in de fabriek dan de andere. Je kunt je daarom het prijsverschil wel voorstellen. Dit zijn de bekende, wat blauw-paars kleurende zonnepanelen die je veel ziet. Dan is er ook nog een soort zonnepaneel dat meer op “film” lijkt. Deze soort is gemaakt van siliciumpoeder. Hierdoor zijn ze een stuk dunner en minder opvallend. Ze zijn echter ook iets minder van kwaliteit en dus wat goedkoper.

Zonnepanelen huren voor een bepaalde tijd

Je kunt al zonnepanelen huren met een contract vanaf een jaar. Je snapt dat dat het minimum is als je weet wat voor werk het is om de panelen te monteren. Toch kun je in veel gevallen de zonnepanelen omruilen binnen dat jaar. De maximale huurtijd voor zonnepanelen is 10 jaar (op dit moment). Dit heeft te maken met garantie en verslechtering van kwaliteit. Wanneer je zonnepanelen huurt, zit het onderhoud en eventuele reparatie of vervanging in bij de huurprijs.
Zonnepanelen huren